Doorgaan naar hoofdcontent

De mooiste zinnen uit het Gruizenkerkje

We hebben al een hele tijd niet meer kunnen optreden, maar nu kunnen we toch iets moois laten zien, al is het dan online: in december 2019 mochten we een optreden verzorgen in het Gruizenkerkje in Sittard. Een fragment van onze repetitie daarvoor, is nu verwerkt in een film van ongeveer een half uur, getiteld ‘De mooiste zinnen uit het Gruizenkerkje’.
Dit is de link naar de film: https://youtu.be/3gDerzQWN5M
Wij zijn te beluisteren vanaf ± 2 minuut 45, maar de hele film is zeker de moeite waard om te bekijken! Dit is wat organisator Bert Stuij erover vertelt:

De serie ‘Zin en hapjes’ werd ruw onderbroken door de Coronacrisis. Al anderhalf jaar zijn het prachtige momenten, op de eerste zondagmiddag van de maand in het Gruizenkerkje. Creatieve hapjes, mooie muziek, goede gesprekken – en een gesproken column. Tot nu toe steeds over een ‘groot woord’. Geluk, waarheid, liefde, hoop, eindigheid, zuiverheid – en nog meer. Elf hebben we er al gehad.
Om het seizoen toch mooi af te sluiten besloten we een film te maken. Alle columnisten kozen de mooiste zinnen uit hun eigen column en maakten zo een mini-column van één minuut. De minuten werden achter elkaar gemonteerd, en afgewisseld met prachtige muziek die óók uit het Gruizenkerkje kwam. De première van de film – ‘de mooiste zinnen uit het Gruizenkerkje’ – vond zondagmiddag 5 juli plaats in de Johanneskerk. Zo’n vijfendertig mensen waren er bij. Uiteraard met een drankje en er stonden traditiegetrouw ‘zoute stokjes’. Dat zijn strookjes papier met teksten die aan het denken zetten, nu natuurlijk over de 11 grote woorden. Ongetwijfeld werd ieder weer door een ander woord, op haar of zijn eigen manier, geraakt.

Meteen werden er plannen voor het volgend seizoen aangekondigd: vanaf zondag 4 oktober zetten we de serie ‘Zin en Hapjes’ weer voort. We hopen van harte dat dat dan weer vanuit het Gruizenkerkje kan. Maar lukt dat dan nog niet, dan doen we het tijdelijk vanuit de Johanneskerk. Het ging immers best goed, deze middag! Dóór gaan we zeker.